Vyhledávání


Ohlas na Lyru 2012

24.11.2012 19:24

    Tak LYRA už má 14 let….to znamená pubertu. V pubertě začínají děti výrazně odmlouvat, neposlouchají a vůbec dělají samé hlouposti. To se ovšem rozhodně o LYŘE říct nedá.

    Již 14 let oslovuje talentované zpěváky od prvních tříd, přes puberťáky až po maturanty. A je jich čím dál víc, jak zpěváků, tak škol, které se do této pěvecké soutěže zapojují. Celá soutěž vždy vrcholí koncertem loňských i letošních vítězů.

    Do škol nám chodí mnoho nabídek kulturních pořadů a proto musíme pečlivě vybírat, ale LYRU, tu si nikdy ujít nenecháme. A opět jsme nelitovali.

    V pátek 16.11. dopoledne jsme vyrazili do krumlovského kinosálu, který se rychle zaplňoval. Poté, co se sál zklidnil, objevila se na plátně na podiu kosmická loď, která přilétala na naši krásnou modrou planetu Zemi. Po šťastném přistání se vylodili hlavní aktéři celého koncertu – vítězové loňského ročníku Lyra 2011. V sále nikdo ani nedutal a všichni napjatě očekávali, co se bude dít! A opravdu, na podiu se zjevili dva zelení mimozemšťané Zetonka a Lary, alias Denisa Kociánová a Ondřej Krejčí, originální moderátoři celé LYRY. Po zábavném úvodu, TO začalo!! Krátké veselé klipy s představením jednotlivých účinkujících střídala úžasná pěvecká vystoupení doprovázená hudební skupinou Dreams. Jedno vystoupení lepší než druhé a to vše propojené vtipným průvodním slovem moderátorů „Zetonky a Laryho“. Na závěr zazpívala i autorka celého projektu Dagmar Čeperová. To už byl celý sál na nohou, všichni nadšeně tleskali, zpívali a tančili. Byla to nádherná ztrhující show se vším, co k ní patří – pružní moderátoři, výborná kapela, nádherné světelné efekty, dokonalé ozvučení a hlavně skvělá pěvecká vystoupení. Na všechny ty Super Star a Talentmanie se v televizi už dávno nedívám, protože kam se „hrabou“ na LYRU!!

    Dopoledne třikrát zaplnily kinosál školy a večer se totéž opakovalo při koncertu, kde zazpívali i letošní finalisté a také host LYRY zpěvák Jaromír Hnilica (myslím, že není třeba představovat). Jména vítězů i finalistů jsem zamlčela záměrně, můžete si je totiž poslechnout při jejich dalších vystoupeních v Miroslavi, Oslavanech, Vémyslicích či 1. prosince na krumlovských Pohádkových vánocích.

    Díky, Dášo, že jsi to nevzdala a táhneš tu pomyslnou náročnou hudební káru s LYROU dál a dál… Díky také všem, kteří se jakkoliv podílejí na zdárném průběhu LYRY. Protože teprve, když se složí celá skládanka a zapadne i ten poslední sebemenší střípek, pak je to ONO.

A LYRA TO JE ONO!!!

A tobě, milá LYRO, přeji úspěšné překonání puberty a těším se příští rok zase naviděnou a naslyšenou!

                                                                                                                  H. Štěpánová