Vyhledávání


XI. ročník LYRY

23.10.2009 10:00

    Ve pátek 23. října ve Vémyslicích a v úterý 27. října v Mor. Krumlově pořádala Základní škola Vémyslice pod vedením zakladatelky a hlavní  organizátorky Mgr. Dagmar Drahozalové již jedenáctý ročník regionální pěvecké soutěže Lyra. Zúčastnilo se jej 55 interpretů z dvanácti základních škol a dvou středních škol regionu - Božice, Dolní Dubňany, Hevlín, Hrušovany nad Jevišovkou, Miroslav, Mor. Krumlov Ivančická a Klášterní, Olbramovice, Rybníky, Únanov, Vémyslice, Višňové, dále gymnázium, Moravský Krumlov a Gymnázium a SOŠPG Znojmo. Odborná porota ve složení  MgA. Beata Blašková, pedagog ZUŠ Smetanova v Brně; Mgr. Jan Hanák, pedagog ZUŠ Smetanova Brno; Mgr. Jana Matyášová, pedagog JAMU; pan Pavel Dočkal, majitel nahrávacího studia CH Records v Čermákovicích a pan Dan Hlaďo, pedagog ZUŠ v Mor.Krumlově, neměla ani letos jednoduchou úlohu.

Letošní ročník byl tak trochu vyjímečný nejen tím, že zahájil další desítku této stále úspěšnější a populárnější soutěže, vždyť vítězové se zúčastňují koncertů v mnoha místech regionu, ti nejlepší dokonce doprovázeli loňský koncert Petra Bende v Miroslavi, ale i tím, že vznikla nová kategorie pro zpěváky starší patnácti let, tedy žáky a studenty učilišť a středních škol.

Fotogalerie

Začněme s těmi nejmladšími, tedy k první kategorii. Ta je určena pro žáky prvních až třetích tříd a zúčastnilo se v ní patnáct soutěžících.

 

I. kategorie (15 soutěžících):
1.  Jana Závišková, ZŠ Klášterní MK
2.  Kristýna Koláčková, ZŠ Božice
3.  Nela Maxerová, ZŠ Klášterní MK
4.  Vojtěch Haker, ZŠ Olbramovice
5.  Karolína Nezvedová, ZŠ Višňové

 

II. kategorie (17 soutěžících):
1.  Kristýna Juřenová, ZŠ Višňové
2.  Viktorie Ryšková, ZŠ D.Dubňany
3.  Nela Bauerová, ZŠ D.Dubňany
4.  Jan Hrb, ZŠ Ivančická MK
5.  Tereza Třetinová, Gymnázium MK

      Nejsilnější konkurence, celkem osmnáct soutěžících se sešla v kategorii třetí a porota to ani po stránce kvality neměla rozhodně snadné. Po srovnání mnoha vyrovnaných výkonů nakonec rozhodla takto.

III. kategorie (18 soutěžících):
1.  Martin Novák, Gymnázium MK
2.  Iva Hanzlíková, ZŠ Božice
3.  Michaela Bystrianská, ZŠ Ivančická
4.  Jana Švédová, ZŠ Klášterní MK
5.  Eva Veselá, ZŠ Višňové

 

IV. kategorie (5 soutěžících):
1.  Tereza Veselá, GSOŠPG Znojmo
2.  Pavel Vejvalka, Gymnázium MK
3.  Michaela Lukášová, Gymnázium MK

 Letošní vítězové budou mít opět možnost přednést své pěvecké umění široké veřejnosti a příští rok za doprovodu kapely Dreams, která aktivně se soutěží spolupracuje a zajišťuje nejen hudební doprovod, ale i veškerou technickou stránku pro hudební vystoupení.

 Nemusím připomínat, že toto vše by se neuskutečnilo bez sponzorů, proto děkujeme všem, kteří na tento projekt přispěli, především firmám TC MACH,s.r.o. výroba a instalace tepelných čerpadelTEREO Forwarding & Logistic & ATP, Skupina ČEZ  a CH-RECORDS nahrávací studio.

Pořadatelé děkují:

Kameramanům Ivanu Sklenářovi a Janu Rybníčkovi, Fotografce Markétě Ondrušové, Grafikovi Janu Dvořákovi, Zvukaři Ladislavu Kociánovi, Vizážistce Zině Hrubé, Kadeřnici  Milaně Ostrovské, Webmasterovi Ing. Petru Tomkovi, Moderátorkám Denise Kociánové a Ivaně Skalické, dále Sponzorům, hudebníkům a všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu letošního ročníku Lyry.

            Poděkování i přání elánu do příštích let patří pak také všem učitelům, učitelkám a rodičům, kteří své svěřence na soutěž připravují  a samozřejmě samotným soutěžícím. Vy, co jste letos nezvítězili, neztrácejte naději. Co se nepodařilo letos, může se podařit narok. A kdyby ani to ne, alespoň za chvíle strávené mezi spoustou přátel s podobným zájmem o hudbu to rozhodně stojí.

Takže nashle v roce 2010 !
 

Mgr. Dagmar Drahozalová, Mgr. Radovan Staněk